Olej kokosowy – który wybrać?

Często polecam olej kokosowy, zwłaszcza jako produkt stosowany podczas przygotowywania potraw – zamiast smażyć na kujawskim czy innym rzepaku – proponuję olej kokosowy, masło klarowane lub zwyczajnie smalec (można uznać go niejednokrotnie za lepszy wybór niż oliwa z oliwek), które są stabilne przy wysokiej temperaturze i nie grożą im szkodliwe dla zdrowia przemiany, które sprawią, …

Continue Reading

Jak nie dostać zawału przy stole wigilijnym, a przy tym nie czuć się jak słoń i nie przytyć?

W tym tygodniu Święta! Najgorsze, że co roku sporo wujków z brzuszkami dostaje przy stole zawał. To, ze piszę na ten temat nie jest przypadkiem. To, że go czytacie – prawdopodobnie świadczy o tym, że temat jest wam znany i warto się zainteresować jego skutecznym rozwiązaniem. Ponieważ nie jestem aż takim katem dietetycznym jak niektórym się …

Continue Reading