Zrób w domu KIMCHI!

Naszło mnie dzisiaj na Kimchi, choć jadłam je ze 2-3 razy w życiu. Domowa produkcja kimchi nie jest niczym skomplikowanym – na tyle, że sama je jestem w stanie zrobić z pozytywnym efektem. Szukałam inspiracji i trafiłam na takie, które mają najczęściej spotykane dodatki. 🙂 Kilka faktów o kimchi: Kimchi to koreańska kapusta z warzywami oraz …

Continue Reading

Pyszny i niskokaloryczny omlet o idealnym makro

Moje ostatnie uzależnienie! Kocham porzeczki i jak tylko przypomniało mi się, że przecież mogę nabyć mrożone – postanowiłam je włączyć do codziennej diety. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby w przepisie podbić kalorie – dodając banana, dodając masło orzechowe czy cokolwiek chcecie. No już nie mówcie, że “za mało”, “za dużo”, “jak się tym najeść”. …

Continue Reading