Jajecznica

Jajecznica z warzywami i szakszuka z tofu – jak zrobić?

Jajecznica Komu smak niedzielnej jajecznicy kojarzy się z dzieciństwem? Chyba każdemu, prawda? Jednak tym razem zamiast dodatku boczku lub innego mięsa będą warzywa. Jaja kurze same w sobie są doskonałym (jednym z najlepszych) źródeł białka! Więc po co dodawać jeszcze? Nasza propozycja ma wystarczająco dużo tego makroskładnika w porcji. Musisz sprawdzić jedynie makro na dole! …

Continue Reading
Tofu

Jak zrobić tofucznicę i pankejki z jogurtu naturalnego? – 2 proste przepisy!

Dzisiaj dwa proste dania, które niektórym mogą przysporzyć nieco problemów. Mowa tutaj o tofucznicy i pankejkach 🙂 Tofucznica Może wyglądać jak… jajecznica! I słusznie. Bo jest to wegański odpowiednik jajecznicy. Tofu naturalne jest doskonałym zamiennikiem mięsa i dostarcza naprawdę sporo białka. Do tego warzywka, chleb i zbilansowany voilà! Składniki Tofu naturalne – 180 g (1 …

Continue Reading