Kolagen w diecie

Kolagen nie wywoływał we mnie żadnych emocji. Skorzystałam z okazji, jaką stworzył dla mnie zespół Colliq, za co dziękuję – na podstawie 8-tygodniowego testu chcę podzielić się z wami subiektywną opinią, którą skonfrontuję z badaniami. Każda osoba, którą choć troszkę interesuje się opisami suplementów i ich odwołaniami do badań zdaje sobie sprawę, że badania te …

Continue Reading

Rosół w diecie – właściwości i zastosowanie

Rosół – im więcej serca (i kości) i czasu w niego włożycie, tym bardziej wam się odwdzięczy. 😉 Wszystkim aktywnym polecam rosół na kościach, bardzo wolno gotowany przez co najmniej 3-4 godziny. Co będzie potrzebne? dowolne kości (najchętniej wołowe, ale mogą być także drobiowe; świetnie gdyby były ekologiczne, zwłaszcza jeśli planujemy wykorzystać kości wieprzowe) – …

Continue Reading