Dzisiejszy przepis to roślinna, zdrowa alternatywa dla słodkich smarowideł w wersji “bez” i “fit”! 😉
Co wyróżnia Power-Pastę?
Fantastyczny makro-skład i bogactwo składników mineralnych. POCISK, czyli dokładnie ta moc, którą chcesz osiągnąć sięgając po przekąskę przedtreningową! 🙂
Uwaga, uwaga – 5 właściwości i zalet!
- Smacznie i zdrowo – czyli to, co najważniejsze! – JEST!
- Szybko i na temat! – JEST!
- Dietetycznie i przedtreningowo – ZDECYDOWANIE!
- Łatwe do zabrania do pracy/na uczelnię/na wyjazd – JEST!
- Węglowodany, tłuszcze, białko – SĄ!
Pasta wspaniale pasuje do chleba dobrej jakości – żytni razowy / gryczany domowy / quinoa BEZ chlebek <przepis – klik> , jak i również jako “kleks” na owsiankę lub do kaszy jaglanej. 🙂
Jeśli szukasz alternatywy dla “typowej” cieciorki w wersji wytrawnej <hummus też daje radę>- przepis jest dla Ciebie!
Działamy! 🙂
Składniki:
- szklanka ugotowanej ciecierzycy / opcjonalnie: ciecierzycy z puszki
- 2 łyżki kakao
- 3 łyżki masła orzechowego – arachidowe / migdałowe
- 1/2 szklanki rodzynek/daktyli
- 1 duża łyżka miodu lub 2 łyżki cukru kokosowego – opcjonalnie
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i blendować do gładkiej konsystencji!
Całość daje nam 360g Power-Pasty! 🙂
Kalorie i makroskładniki dla całego przepisu (360g):
Kcal: 1047kcal
B: 24,3g
T: 50,4g
W: 130g
Błonnik: 24,5g
Na porcję (40g):
Kcal: 117kcal
B: 2,7g
T: 5,6g
W: 14,4g
Błonnik: 2,7g
→ Szukasz więcej pomysłów na przekąski przedtreningowe? Zajrzyj tutaj!
1 Comment