Święta Wielkanocne za rogiem. 🙂 Tradycja wskazuje na piątkowy post i świąteczne dni, którym często towarzyszy mnóstwo smakołyków. Tymczasem krótki poradnik o tym, jak i co chętnie jeść przy stole, żeby nie dostać skrętu kiszek czy – co gorsza – wielkiego brzuszyska od posiadówek przy stole. Wielkanoc to te święta, które…

Dlaczego tak ważne jest, skąd pochodzi nasze mięso?Nie myśl teraz: “i tak będę kupował kurczaka z polo, a wieprzowinę z mięsnego za rogiem”, tylko czytaj dalej!Oczywiście zwierzaki lepiej jedzą = o ile nie jedzą zbóż, tylko trawę = zawartość kwasów omega-3 w ich mięsie jest WIĘKSZA! <- w przypadku masowych…

Ja chętnie zjem tatar! Taki ze świeżego, delikatnego, czerwonego mięsa. Z ligawy, z łopatki lub polędwicy wołowej – mięso nie jest tłuste, ale dodatek surowego żółtka i oleju (np. lnianego) – zrobi mu dobrze. 😉Dodajmy do tego posiekaną cebulkę, oliwki / kapary / kiszonego ogórka. Polecam wszystkim sportowcom i aktywnym.…

proudly created by CoffeeCode.IT

Otrzymaj 4-tygodniowy mailing "Jak schudnąć?" i wiele więcej w przyszłości! :)

Wyślij mi newsletter (bez spamowania)!

 

Zapis do Projektu jest jednocześnie zapisem na newsletter. Akceptuję to i wiem, że w każdym momencie mogę zrezygnować.

 

Zapis do Projektu jest jednocześnie zapisem na newsletter. Akceptuję to i wiem, że w każdym momencie mogę zrezygnować.