Mleko w proszku, cukier, białka mleka – przetworzone, nie występujące w naturze, tuczące i sprzyjające insulinooporności oraz chorobom układu krążenia. Do tego wcale nie są niezbędne. Zaznaczyłam tę informację o 0% tłuszczu, bo warto na to zwrócić uwagę – redukcja tłuszczu w tym przypadku przyczynia się do jeszcze wyższego efektu […]

W przygotowywaniu posiłków bardzo istotne są dla mnie trzy rzeczy: ekspresowo do zrobienia – czyli prosto i najlepiej jednogarnkowo 😉 zdrowo smacznie Tym sposobem codziennie wymyślam i komponuję posiłki z tego, co mam pod ręką. Nie boję się nietypowych połączeń, bo właśnie wtedy powstają najciekawsze smaki. Jednym z nich był śledź opiekany z […]

Wszyscy wiecie, że smażenie nie należy do korzystnych sposobów przygotowania potraw. Wszędzie słyszymy: gotuj, gotuj na parze, piecz!  Istnieją przynajmniej 4 główne powody, dla których warto zastanowić się nad tą praktyką – i żadnym z nich nie jest konieczność ograniczania tłuszczów (które także dla sportowców, są istotne): flickr.com/photos/pockafwye/192210727/   podczas […]

Polskie Tatry to jedno z piękniejszych miejsc, w których znajduję się każdego roku, żeby i połazikować, i potruchtać. Kto był, ten wie, kto nie – ten powinien się przekonać. 🙂   To pierwszy mój rok, w którym na trasie nie znalazły się kanapki z razowca.   Chociaż wyjść w góry […]

Na jakim paliwie Twój organizm funkcjonuje najlepiej? Co spalasz ciężko trenując? Współczesna piramida żywienia oparta na węglowodanach złożonych czyni nas “maszynami jadącymi na tanim paliwie”, którym są węglowodany. Niskokaloryczne (4kcal/1g), mające możliwości do magazynowania w organizmie na okres znacznego, krótkiego wysiłku i będące łatwym źródłem “szybkiej” energii. Tymczasem okazuje się, […]

proudly created by CoffeeCode.IT

Otrzymaj 4-tygodniowy mailing "Jak schudnąć?" i wiele więcej w przyszłości! :)

Wyślij mi newsletter (bez spamowania)!