W jednym z komentarzy na facebooku pod postem masła orzechowego, które dostałam w prezencie od Damiana z Sci-Fit pojawiło się (słuszne) stwierdzenie, że orzechy arachidowe to strączki. Faktycznie – to niezła ciekawostka. 🙂 Wiewiórki też lubią orzeszki arachidowe – ciekawe co by powiedziały na masło. 😉 https://www.flickr.com/photos/peter-trimming/9201282389/  Co kryje się…

To nie jest zwykły serek homogenizowany czy zmiksowany twaróg.   Olejowi lnianemu wielokrotnie zarzuca się niską przyswajalność jeśli chodzi o kwasy omega-3, które w lnie występują w bardzo korzystnym stosunku do omega-6, nabywając właściwości przeciwzapalnych. Faktycznie, olej lniany nie ma tak świetnie przyswajalnych kwasów tłuszczowych omega-3 (krótko mówiąc jest źródłem…

Czy wiecie, że smalec jest nawet nie w połowie tłuszczem nasyconym?  Większość kwasów tłuszczowych, z których się składa to kwasy tłuszczowe nienasycone – przede wszystkim jednonienasycony kwas oleinowy (to zabawne, ale ten sam dominuje w oliwie z oliwek). Generalnie smalec składem przypomina oliwę z oliwek – a nawet jest korzystniejszy.…

Nie smaż na oliwie, przecież oliwa tylko na zimno! Znacie to skądś? Jest jeszcze kilka mitów dotyczących smażenia, z którymi dzisiaj się zmierzymy. Przeczytaj poniższe hasła i… zapomnij je. Te 4 przekonania warto raz na zawsze obalić, no i jak zwykle – wrócić do podstaw. Dzisiaj o tym jak smażyć,…

proudly created by CoffeeCode.IT

Otrzymaj 4-tygodniowy mailing "Jak schudnąć?" i wiele więcej w przyszłości! :)

Wyślij mi newsletter (bez spamowania)!

 

Zapis do Projektu jest jednocześnie zapisem na newsletter. Akceptuję to i wiem, że w każdym momencie mogę zrezygnować.

 

Zapis do Projektu jest jednocześnie zapisem na newsletter. Akceptuję to i wiem, że w każdym momencie mogę zrezygnować.