Bezbłędne Brownie dla aktywnych

Bezbłędne brownie
Dzisiejszy przepis ma jedną z zalet zajętego człowieka – jest kosmicznie szybki i prosty, a przy tym zdrowy, no i smaczny.
Brownie dla aktywnych to cudowny pomysł na śniadanie, drugie śniadanie lub przekąskę przed/po treningu.
Coś wspaniałego! 

Czas zakasać rękawy i działać, bo Bezbłędne Brownie samo się nie zrobi!

Składniki:

  • Fasola czerwona konserwowa w puszce – 2 puszki odsączone i przepłukane
  • Jaja – 2 sztuki lub zastępnik jajka (nie próbowałam, ale Ty możesz, np. zmielone siemie lniane lub banany 🙂 )
  • Karob lub kakao – 4 łyżki
  • Daktyle – 8 sztuk (namoczone w wodzie suszone) lub świeże (bez pestek)
  • Olej kokosowy – 2 łyżki
  • Proszek do pieczenia – łyżeczka
  • Opcjonalnie – orzechy włoskie pokruszone, gorzka czekolada, wiórki kokosowe, masło orzechowe (na wierzch)

Sposób przygotowania:

  • Zblendować całość składników poza orzechami z wodą od daktyli, wrzucić pokruszone orzechy włoskie. Piec ok. 40min w 180st.C

Wartość energetyczna (bez dodatków):

  • Kcal: 1060
  • Białka: 59 g
  • Tłuszcze: 45 g
  • Węglowodany: 111 g (w tym 32 g błonnika)

That’s it! 🙂

Smacznego i koniecznie odwiedźcie mnie -> na Instagramie 

5 Komentarzy

  • Radek

    ,
    23 marca 2019 o godz. 09:31

    Ile tej wody? 😉

  • Amanda

    ,
    8 kwietnia 2017 o godz. 16:44

    Hmm… a czy dałoby radę wykonać to brownie z wolnowarem? Piekarnika brak 😀

  • Radson

    ,
    19 marca 2017 o godz. 21:29

    Dziś zrobiłem. Jest świetne, ale niestety, mimo dodania sporo więcej daktyli niż w przepisie, wyszło w ogóle nie słodkie. Amator gorzkiej czekolady może być zadowolony, ale jak ktoś chce słodsze to polecam albo duuużo więcej daktyli albo słodzik (ksylitol, stewia, miód).

  • bartek

    ,
    27 stycznia 2017 o godz. 16:31

    Nie do konca zrozumialem. Zblendowac wszystkie skladniki (oprocz orzechow) z woda od daktyli, tak? Ile ma byc tej wody w takim razie?

  • Karolina

    ,
    26 stycznia 2017 o godz. 22:36

    PYCHA! doslodzilam jedna lyzka miodu, a zamiast orzechow wloskich dodalam kilka posiekanych kostek gorzkiej czekolady! Najlepsze po kilku/kilkunastu godz w lodowce 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Otrzymaj 4-tygodniowy mailing "Jak schudnąć?" i wiele więcej w przyszłości! :)

Wyślij mi newsletter (bez spamowania)!

 

Zapis do Projektu jest jednocześnie zapisem na newsletter. Akceptuję to i wiem, że w każdym momencie mogę zrezygnować.

 

Zapis do Projektu jest jednocześnie zapisem na newsletter. Akceptuję to i wiem, że w każdym momencie mogę zrezygnować.

 

Zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych w celu wysyłki newslettera. Przeczytaj politykę prywatności".