W przygotowywaniu posiłków bardzo istotne są dla mnie trzy rzeczy: ekspresowo do zrobienia – czyli prosto i najlepiej jednogarnkowo 😉 zdrowo smacznie Tym sposobem codziennie wymyślam i komponuję posiłki z tego, co mam pod ręką. Nie boję się nietypowych połączeń, bo właśnie wtedy powstają najciekawsze smaki. Jednym z nich był śledź opiekany z […]

    Jednym z największych błędów, które są często spotykane u osób dbających o dietę jest strach przed ŻÓŁTKAMI jaj. Ostatnio byłam świadkiem sytuacji, w której żółtka miały być usunięte, a omlet smażony na oleju uniwersalnym…hm  coś się tutaj kłóci! O tłuszczu do smażenia pisałam TUTAJ, o jajkach było niejednokrotnie – […]

Ja chętnie zjem tatar! Taki ze świeżego, delikatnego, czerwonego mięsa. Z ligawy, z łopatki lub polędwicy wołowej – mięso nie jest tłuste, ale dodatek surowego żółtka i oleju (np. lnianego) – zrobi mu dobrze. 😉Dodajmy do tego posiekaną cebulkę, oliwki / kapary / kiszonego ogórka. Polecam wszystkim sportowcom i aktywnym. […]

Co łączy banana z żółtkiem? To, że możemy przygotować z nich naprawdę smaczne lody REGENERACYJNE z dodatkową porcją zdrowych tłuszczów (żółtko to jedno z cenniejszych źródeł witaminy B12, folianów i BIAŁKA wysokiej jakości o znacznej zawartości BCAA!) Składniki:  2 zmrożone banany 2 żółtka Sposób przygotowania: Wziąć blender Zblendować  = musicie […]

  Jedne z najlepszych jaj jakie jadłam – wiejskie, czyli takie, które powinny być jedynymi spożywanymi przez nas jajami.   Żółtka są tak duże i żółte, że całe ścięte białko dosłownie w nich pływało. Gdzie kupujecie jaja?  Jeśli macie możliwość, zawsze wybierajcie lokalnych producentów. Skład pokarmu, którym żywią się kury ma wpływ […]

proudly created by CoffeeCode.IT

Otrzymaj 4-tygodniowy mailing "Jak schudnąć?" i wiele więcej w przyszłości! :)

Wyślij mi newsletter (bez spamowania)!