Auć, to jest jeden z lepszych i prostszych przepisów na ciastka. I pewnie jeden z najsmaczniejszych. <3 Dzisiaj wersja ‘piernikowa’ 😉
SKŁADNIKI:
- 2/3 szklanki nieugotowanej kaszy jaglanej
- 2 banany
- 1 szklanka daktyli i rodzynek /wymieszane/
- 3 łyżki płatków migdałowych
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/3 łyżeczki imbiru
- 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
- szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
Piekarnik
Owoce suszone posiekać i zalać połową szklanki wrzątku aby zmiękły. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu i zmiksować z bananami. Następnie dodać przyprawy oraz owoce suszone i dalej blendować.
Rozgrzać piekarnik do około 180 stopni i przy pomocy dużej łyżki /moczonej w wodzie co porcję/ nakładać masę na papier do pieczenia. Piec około 30-40minut. W połowie pieczenia można włączyć termoobieg, ale należy uważać, aby nic się nie przypaliło.
Wyjdą cudowne! 🙂
Dalej wystarczy ostudzić i jeść.
Sprawdzą się jako drugie śniadanie i podwieczorek lub przekąska okołotreningowa.

5 Comments