Dzisiaj krótko i w klimacie letnim – LODY! 🙂 🙂 🙂 Przepis na regeneracyjne lody bananowe z żółtkami już dobrze znacie. Ostatnio trzymam się wegańskich klimatów, więc dzisiaj coś dla tych, którzy chcą spróbować wersji bez jaj, bez nabiału (tu czytaj o mleku i produktach mlecznych), bez cukru i oczywiście […]

Jakie właściwości ma olej kokosowy? Jak wykorzystać jego właściwości, aby spełnił nasze oczekiwania?   O oleju kokosowym i jego właściwościach słyszał już chyba każdy – także na diecie sportowca czytaliście już o nim dwukrotnie. Uznałam, że pora uzupełnić lukę, która pojawiła się po poprzednim – najczęściej odwiedzanym poście na blogu, […]

Czy możemy uznać go za superfood? Niektórzy uważają, że olej kokosowy jest tak wyjątkowy, że zasługuje na to miano. Nie traktowałabym tematu czarno-biało, bo to dawka czyni truciznę. Nie zalecam stosowania oleju kokosowego na potęgę. Zdecydowanie lepszym wyborem żywieniowym, niż olej kokosowy, jest bazowanie na tłuszczach nienasyconych i ich pełnych źródłach […]

  Jeśli pamiętasz przepisy, które wstawiałam rok temu – pewnie i ten Cię nie zdziwi. Jednym z najbardziej odżywczych wyborów na syte i zdrowe śniadanie są oczywiście pełne cholesterolu jajka. Aby dopełnić je węglowodanami warto będzie wrzucić do nich ryż / komosę / kaszę jaglaną. Trochę słodyczy – to sezonowe […]

Często polecam olej kokosowy, zwłaszcza jako produkt stosowany podczas przygotowywania potraw – zamiast smażyć na kujawskim czy innym rzepaku – proponuję olej kokosowy, masło klarowane lub zwyczajnie smalec (można uznać go niejednokrotnie za lepszy wybór niż oliwa z oliwek), które są stabilne przy wysokiej temperaturze i nie grożą im szkodliwe […]

Zapraszam na czekoladę i lody 😉 – tak,wiem, małe przekłamanie z obrazkiem, ale trzeba was czasami czymś zwabić – wbrew pozorom moja propozycja może wyglądać jeszcze smaczniej i być milion razy zdrowsza. 🙂 Quick-tip 😉 Jeśli pomiędzy posiłkami wciąż masz zachcianki na słodkie – weź pod uwagę główne posiłki. Prawdopodobnie […]

Wszyscy wiecie, że smażenie nie należy do korzystnych sposobów przygotowania potraw. Wszędzie słyszymy: gotuj, gotuj na parze, piecz!  Istnieją przynajmniej 4 główne powody, dla których warto zastanowić się nad tą praktyką – i żadnym z nich nie jest konieczność ograniczania tłuszczów (które także dla sportowców, są istotne): flickr.com/photos/pockafwye/192210727/   podczas […]

proudly created by CoffeeCode.IT

Otrzymaj 4-tygodniowy mailing "Jak schudnąć?" i wiele więcej w przyszłości! :)

Wyślij mi newsletter (bez spamowania)!