Obudź się! 🙂 Przecież DOBRZE WIESZ, co jest dla Ciebie zdrowe – wystarczy pomyśleć w taki prosty sposób: Produkty kreowane i ciągle reklamowane w mediach jako super-zdrowe wcale nie muszą takimi być.  Pewnie 90% produktów, które nie mają reklamy – bo są zbyt powszechne – np. owoce i warzywa,…

Mleko w proszku, cukier, białka mleka – przetworzone, nie występujące w naturze, tuczące i sprzyjające insulinooporności oraz chorobom układu krążenia. Do tego wcale nie są niezbędne. Zaznaczyłam tę informację o 0% tłuszczu, bo warto na to zwrócić uwagę – redukcja tłuszczu w tym przypadku przyczynia się do jeszcze wyższego efektu…

Dieta wegetariańska / wegańska u sportowców – tak czy nie?    Nie jestem przeciwniczką stosowania diety, na której dobrze się czujesz. Nie powiem, że dieta wegańska jest dietą niedoborową, bo wierzę, że jeśli jesteś wegetarianinem lub weganem – wiesz jak się prawidłowo odżywiać. Bazujące na pochodzeniu roślinnym pożywienie zawsze będzie…

Jaki jest problem z jedzeniem wysokoprzetworzonej żywności? Jest wielu zwolenników tzw. diety IIFYM – If it fits your macros, polegającej na jedzeniu wszystkiego, co chcemy pod warunkiem trzymania się wyznaczonych makroskładników i energii. Wiele osób faktycznie odnosi sukcesy na takiej diecie – i o ile ich dieta obfituje w produkty wysokiej…

 Trąbi się wokoło o otyłości i nadwadze, o tym, żeby się więcej ruszać. To fajny trend i dobrze, jeśli zatrzyma lecącą kulę śniegową, która, jak wynika z obserwacji na przestrzeni ostatnich lat, leci rozpędzona i nie ma zamiaru się zatrzymywać. Znalazłam ciekawy raport o tym, co przyczyniło się do wzrostu…

Sportowcu! Dbasz o siebie każdego dnia, z pewnością gimnastykujesz się, żeby ze wszystkim zdążyć każdego ranka. Czy chcesz, żeby Twoje dziecko poszło do sklepiku po chipsy, paluszki, chrupki, drożdżówki ornżadki i inne dziwnego pochodzenia produkty?Napakowane CUKREM i IZOMERAMI TRANS oraz dodatkiem konserwantów, wzmacniaczy smaku, b. dużej ilości soli i składnikami,…

Osoby stosujące dietę bezglutenową, często, mimo mniejszego spożycia mąki pszennej (bezglutenowa mąka pszenna istnieje) i teoretycznie konieczności większego zwracania uwagi na spożywane produkty, odżywiają się bardzo ubogoodżywczo. O tyle jest to rażące, że dieta bezglutenowa u ‘bezglutków’ służy ODŻYWIENIU organizmu wyniszczonego i CHRONI przed tym, aby niszczeniu ulegały kosmki jelitowe…

Chociażby Scott Jurek czy Novak Djokovic mówią o tym, że bez zbóż glutenowych jest im LŻEJ, SYPIAJĄ (i regenerują) się lepiej i mają więcej ENERGII. Po części jest to możliwe, bo teoretycznie i w praktyce dostarczają jej więcej – wspartą większą dawką składników mineralych i witamin, które nie są częściowo “blokowane” nierozpuszczalnym…

Nie smaż na oliwie, przecież oliwa tylko na zimno! Znacie to skądś? Jest jeszcze kilka mitów dotyczących smażenia, z którymi dzisiaj się zmierzymy. Przeczytaj poniższe hasła i… zapomnij je. Te 4 przekonania warto raz na zawsze obalić, no i jak zwykle – wrócić do podstaw. Dzisiaj o tym jak smażyć,…

proudly created by CoffeeCode.IT

Otrzymaj 4-tygodniowy mailing "Jak schudnąć?" i wiele więcej w przyszłości! :)

Wyślij mi newsletter (bez spamowania)!

 

Zapis do Projektu jest jednocześnie zapisem na newsletter. Akceptuję to i wiem, że w każdym momencie mogę zrezygnować.

 

Zapis do Projektu jest jednocześnie zapisem na newsletter. Akceptuję to i wiem, że w każdym momencie mogę zrezygnować.